Mijn CBR

Regel al je CBR-zaken zelf!

Het CBR biedt een handige dienst aan: ‘Mijn CBR’. In dit artikel krijg je op basis van een aantal vragen een duidelijk beeld van de voordelen die deze dienst jou biedt.

Wat is Mijn CBR?

Mijn CBR fungeert als het klantenportaal van het CBR. Binnen dit portaal kun je als klant allerlei zaken zelfstandig regelen. Dit vermindert niet alleen de administratieve last voor het CBR, maar als klant ben je ook sneller klaar omdat je nergens op hoeft te wachten.

Hoe log ik in op Mijn CBR?

Voor het inloggen op Mijn CBR heb je je DigiD-gegevens nodig. DigiD is een inlogsysteem voor websites van de overheid. Met je DigiD-gegevens ga je in je internetbrowser naar de volgende url:

Hier zie je direct dat je kunt inloggen met DigiD. Als je nog geen DigiD hebt, kun je deze eenvoudig aanvragen. Op de DigiD-website lees je hoe dat moet.

Wat kun je allemaal op Mijn CBR?

Op Mijn CBR is er veel dat je zelf kunt regelen. De belangrijkste functionaliteiten zijn:

  • Theorie-examen reserveren of wijzigen
  • Rijschool machtigen
  • Gezondheidsverklaring invullen
  • Resultaten inzien
  • Rijtest reserveren

Theorie-examen reserveren of wijzigen

Via Mijn CBR kun je eenvoudig je examen reserveren of aanvragen. Hoe je dat doet, lees je hier. Je kunt je theorie aanvragen voor bijvoorbeeld de categorie auto, motor of bromfiets, maar ook voor het T-rijbewijs (trekker) of het BE-rijbewijs (auto met aanhanger).
Als je je DigiD-gegevens bij de hand hebt, kost het aanvragen van het theorie-examen je niet meer dan 20 minuten. Het systeem is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

Rijschool machtigen

Bij Mijn CBR kun je een rijschool machtigen. Door dit te doen geef je de rijschool toestemming om namens jou een examen of toets te reserveren. Deze machtiging is 12 maanden geldig, dus de rijschool heeft voldoende tijd om jouw toetsen en examens te boeken.

Online oefenen?

Thuis oefenen met een online theoriecursus? Je krijgt direct een toegangscode. Kies jouw categorie:

Gezondheidsverklaring invullen

Vaak moet je bij het CBR een ‘gezondheidsverklaring’ invullen. Met deze verklaring geef je aan dat je gezond genoeg bent om deel te nemen aan het verkeer. Je vult deze verklaring zelf in door in te loggen op Mijn CBR. Het invullen kost je ongeveer 5 minuten en de kosten voor de verklaring zijn € 37,80.

Resultaten bekijken

Op de pagina ‘resultaten bekijken’ krijg je direct toegang tot je persoonlijke dossier bij het CBR. Hier worden al je resultaten opgeslagen. Je vindt er ook je relatienummer, reserveringen, machtigingen en eventueel je gezondheidsverklaring.
Onder ‘Mijn examens en toetsen’ zie je alle theorie- en praktijkexamens die je hebt afgelegd. Zo heb je een duidelijk overzicht van alle resultaten die je tot nu toe hebt behaald.

Rijtest reserveren

Met een rijtest wordt gecheckt of je veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Het gaat hier niet om hetzelfde als het praktijkexamen. Tijdens een rijtest worden je lichamelijke en geestelijke vaardigheden getest. Als je de rijtest niet haalt, wordt er gekeken naar mogelijke aanpassingen aan het voertuig of eventuele extra training. Het betekent dus niet dat je nooit mag rijden!
Het CBR neemt de rijtest af. Kom je in aanmerking voor een rijtest? Dan kun je hiervoor een uitnodiging verwachten. Het reserveren van de rijtest doe je zelf via Mijn CBR.

BEGIN VANDAAG NOG

Starten met theorie oefenen is heel simpel

Kies jouw categorie hieronder:

7,8

Wegrijden.nl wordt door klanten beoordeeld met
een 7,8 uit 2.275 beoordelingen!

Sluit scherm

DIRECT DOOR MET OEFENEN

Goed bezig!

Heel goed dat je aan het oefenen bent met onze gratis e-learning. Hopelijk ben je tevreden met de manier waarop je bij ons kunt oefenen voor je theorie.

Ben je er klaar voor om echt aan de slag te gaan met je theorie? Koop dan een theoriepakket op deze pagina en start direct!

Door met oefenen

Sluit scherm

DIRECT DOOR MET OEFENEN

Gratis theorie-examen gemaakt

Gefeliciteerd met het afronden van je gratis theorie-examen!

Of je nu geslaagd bent of niet, elke keer dat je oefent, leer je meer. Op deze pagina vind je examenpakketten waarmee je je nog beter kunt voorbereiden op je theorie-examen. Start direct en verhoog je kans om te slagen!

Door met oefenen