Mijn CBR

Regel al je CBR-zaken zelf!

Het CBR heeft een handige dienst, namelijk: ‘Mijn CBR’. In dit artikel wordt aan de hand van een aantal vragen een goed beeld geschetst van de voordelen die deze dienst voor jou heeft.

Wat is Mijn CBR?

Mijn CBR wordt gebruikt als het klantenportaal van het CBR. Binnen dit portaal kunnen klanten van alles zelf regelen. Dat scheelt voor het CBR niet alleen veel administratie, ook is het voor jou als klant een stuk sneller omdat je op niemand hoeft te wachten als je iets wilt regelen.

Thuis oefenen met een online theoriecursus? Je krijgt direct een toegangscode. Kies jouw categorie: auto, motor, scooter/bromfiets, taxi, trekker, camper, vrachtwagen of bus.

Hoe log ik in op Mijn CBR?

Om in te loggen op Mijn CBR heb je je DigiD-gegevens nodig. Dit is een inlogsysteem dat gebruikt wordt voor websites van de overheid. Met jouw DigiD-gegevens bij de hand ga je in je internetbrowser naar de volgende url:

Je ziet dan meteen op het hoofdscherm dat er gevraagd wordt om in te loggen met DigiD. Als je geen DigiD-inloggegevens hebt, dan kun je die eenvoudig aanvragen. Op de website van DigiD staat hoe je dat het beste kunt doen.

Wat kun je allemaal op Mijn CBR?

Op de website van Mijn CBR kun je van alles doen. De belangrijkste onderdelen van Mijn CBR zijn:

  • Theorie-examen reserveren of wijzigen
  • Rijschool machtigen
  • Gezondheidsverklaring invullen
  • Resultaten bekijken
  • Rijtest reserveren

Theorie-examen reserveren of wijzigen

Je kunt via Mijn CBR je examen reserveren/aanvragen. Hoe je dat doet, lees je op deze pagina: theorie-examen aanvragen. Je kunt je theorie aanvragen voor de categorie auto, motor of bromfiets. Maar bijvoorbeeld ook voor het T-rijbewijs (trekker) of het BE-rijbewijs (auto met aanhanger).

Het aanvragen van het theorie-examen is via Mijn CBR erg eenvoudig. Als je je DigiD-inloggegevens bij de hand hebt dan hoeft het niet langer dan 20 minuutjes te duren. Het systeem zit sterk in elkaar en is erg gebruiksvriendelijk.

Rijschool machtigen

Via Mijn CBR kun je een rijschool machtigen. Door een rijschool te machtigen geef je die rijschool toestemming om op jouw naam een examen of toets te reserveren. Deze machtiging blijft 12 maanden geldig, dus een rijschool heeft ruim de tijd om al jouw toetsen en examens aan te vragen.

Het gaat hier bijvoorbeeld om het praktijkexamen, maar het kan ook gaan om een tussentijdse toets.

Gezondheidsverklaringen invullen

In veel gevallen moet u bij het CBR een ‘gezondheidsverklaring’ invullen. Middels deze verklaring geeft u aan dat u gezond bent en dat u veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Deze verklaring vult u dus helemaal zelf in door in te loggen op Mijn CBR.

Het invullen van de gezondheidsverklaring hoeft niet langer dan 5 minuten te duren en de kosten van deze verklaring bedraagt € 37,80.

Resultaten bekijken

De pagina ‘resultaten bekijken’ verwijst je direct door naar jouw persoonlijke dossier bij het CBR. Hierin worden al jouw resultaten bijgehouden. Maar ook vind je daar je relatienummer, je reserveringen, je machtigingen, en eventueel je gezondheidsverklaring.

Onder het kopje ‘Mijn examens en toetsen’ vind je alle door jou afgelegde theorie-examens en praktijkexamens. Je ziet de examens waarvoor je bent gezakt, maar ook de examens waar je voor bent geslaagd. Per examen zie je de examendatum, het resultaat en de datum tot wanneer dat examenresultaat geldig is. Al met al zorgt het dus voor een handig overzicht, vooral als je al een aantal keer bent gezakt of geslaagd en je dus al wat resultaten verzameld hebt.

Rijtest reserveren

Met een rijtest wordt gecontroleerd of iemand veilig aan het verkeer kan deelnemen. Het gaat hier niet om hetzelfde als het praktijkexamen! Bij een rijtest wordt iemand lichamelijke en geestelijke vaardigheid getest en wordt dus gekeken of iemand geschikt is om te rijden.

Als iemand niet door de rijtest heen komt, dan wordt er gekeken of iemand alsnog kan rijden als er technische aanpassingen aan het voertuig verricht worden of als iemand extra training krijgt. Het is dus niet gelijk einde verhaal!

De rijtest wordt door het CBR afgenomen. Als u in aanmerking komt voor een rijtest, dan wordt u hiervoor uitgenodigd. De rijtest kunt u zelf via Mijn CBR reserveren.

Scroll naar boven