Camper theorie examen oefenen

Oefen thuis met alle camper theorie-examens

Zonder 'Code 95'
Met 'Code 95'

Basispakket

7 uur camper examentraining

+ 6 maanden online video's

€ 104,75

Geschikt voor Rijbewijs C1 en C zonder 'Code 95'

7 uur examentraining RV1 (+ RV1 light)

7 uur examentraining R2C

7 uur examentraining R2C

6 maanden video's en animaties

Meeste waar voor je geld

14 uur camper examentraining

+ 6 maanden online video's

€ 188,75 € 199,95

Geschikt voor Rijbewijs C1 en C zonder 'Code 95'

14 uur examentraining RV1 (+ RV1 light)

14 uur examentraining R2C

14 uur examentraining R2C

6 maanden video's en animaties

Camper theorie examen oefenen

Om in een camper te mogen rijden, moet je je op verschillende theorie-examens richten. Hier hebben wij met onze camper theoriepakketten uiteraard rekening mee gehouden.

Je moet allereerst de keuze maken tussen 'met Code 95' of 'zonder Code 95'. Code 95 gebruik je als je beroepsmatig in je camper wilt rijden. Doe je dat niet? Dan hoef je dus ook geen Code 95 te hebben!

In de tabel hiernaast hebben we beschreven welke examens je voor deze twee situaties nodig hebt.

We bieden een kleiner en een groter camper examenpakket aan. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van je huidige kennis van de camper theorie of van de tijd die je nog hebt tot het examen. Heb je langer de tijd, kies dan een wat groter pakket zodat je je tijdens het leren niet hoeft te haasten. En heb je je nog niet voorbereid op het camper theorie-examen? Kies dan ook een wat groter pakket.

Camper theorie examen oefenen
Zonder 'Code 95'Met 'Code 95'
RV1 / RV1 lightRV1 / RV1 light
R2CV2C
V3C
Camper examen oefenen

Alle vraagtypen camper examens

Als je bent ingelogd voor je camper examenpakket, dan zie je dat de examens zijn opgebouwd uit verschillende 'vraagtypen'. Je hebt uiteraard de standaard examenvraag waarbij je 'ja' of 'nee' moet antwoorden. Maar je hebt tegenwoordig op het echte examen ook hele andere soorten vragen, zoals de 'sleepvraag', waarbij je een antwoord naar de goede plaats moet slepen.

Bij het ontwikkelen van de camper examentraining, hebben we uiteraard heel goed gelet op de officiële examens en de vraagtypen die daarin voorkomen. Deze gebruiken wij voor onze examens ook. Op die manier oefen je thuis op een hele realistische manier voor je camper theorie-examen.

Zes maanden lang video's en animaties bekijken!

Bij elk camper examenproduct zit een uitgebreide theoriemodule met camper video's en animaties. Voor elke categorie (bijvoorbeeld RV1 of R2C) hebben we veel verschillende video's en animaties waarmee je de theoriestof kunt leren. De kennis die je hiermee opdoet, gebruik je om de examens beter te kunnen maken.

Een camper examenpakket op Wegrijden.nl is dus veel meer dan alleen examens. Als je de theorie niet genoeg kent, bieden de video's en animaties je meer dan genoeg mogelijkheden om je zwakke plekken weg te werken. Leer dus de camper theorie en maak camper examens met de examenpakketten op deze pagina.

Camper zes maanden video's en animaties

De verschillende onderdelen van onze camper examentraining

Zonder 'Code 95'
Met 'Code 95'

Bij het examen 'RV1 Verkeer en Techniek' gaat het om relevante gedragsregels, om de verkeerswetgeving en om de functie en werking van verkeerstechniek. In totaal moet je 50 vragen beantwoorden en hiervan moet je er 40 goed beantwoorden om te slagen. Je mag er dus maag 10 fout beantwoorden!

Van de 50 vragen gaan er 25 over 'verkeer' en 25 over 'techniek'. Wat betreft het onderwerp 'verkeer' kun je bijvoorbeeld vragen verwachten over het verlenen van voorrang, over de verkeerstekens op de weg of over relevante wet- en regelgeving. En wat betreft de vragen over het onderwerp 'techniek', kun je bijvoorbeeld een vraag verwachten waarin je moet laten zien dat je de verschillende onderdelen van een dieselmotor kent, of dat je weet hoe een dieselmotor werkt. Of je moet bijvoorbeeld een vraag beantwoorden die gaat over de werking van een aandrijfsysteem. Om deze vragen te beantwoorden moet je dus de nodige kennis hebben van de techniek.

Bij het examen 'R2C' gaat het om de 'administratie' die hoort bij het besturen van een camper. Om aan te tonen dat je hier het nodige van weet, moet je bijvoorbeeld vragen beantwoorden over relevante veiligheids- en milieuaspecten. Maar ook over relevante bepalingen van de arbeidstijdenwet, het Arbeidstijdenbesluit vervoer (Atb-v) of over de vervoerswetgeving. Dit examen bestaat uit 40 vragen en hiervan moet je minimaal 32 vragen goed beantwoorden.

Echte camper theorievragen, echte camper theorie antwoorden

Alleen op Wegrijden.nl oefen je met de nieuwste camper theorievragen. Wij houden nauwlettend in de gaten welke examenvragen er in het echte examen zitten en verwerken deze in de camper examentraining. En zoals we bij elke examenvraag doen, schrijven we er ook een duidelijke antwoordmotivatie bij. Deze is voor jou heel leerzaam omdat het jou vertelt waarom een bepaalde vraag goed of fout is.

Camper examens

Bereid je voor op het echte camper examen

Je kunt leren wat je wil, maar je komt er thuis moeilijk achter of je klaar ben voor het 'echte' examen zonder dat je een aantal online camper examens maakt. Wegrijden.nl helpt je hierbij.

Want wij vinden online examens maken een cruciaal onderdeel van elke theorievoorbereiding. Het maken van online examens heeft vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Je komt in een 'examenritme'
  • Je leert omgaan met de tijdsdruk
  • Je onthoudt een aantal vragen met bijbehorende antwoorden (handig voor op het echte examen)
  • Je leert de manier begrijpen waarop de theoriestof wordt omgezet naar examenvragen

Gratis als proef: camper e-learning

In elk camper examenpakket vind je gratis een aantal e-learningmodules om uit te proberen. Deze sluiten goed aan op de examentraining. Mocht het dus echt niet lukken om te slagen voor die examens, dan kun je altijd nog je account opwaarderen en deze e-learningmodules eraan toevoegen. Je kunt dan de theoriestof nog eens doornemen in de hoop dat je de examens daarna beter maakt.

Camper examen elearning
Scroll naar top