Gratis camper theorie

Oefen gratis met onze online camper theorieboeken

Gratis camper oefenmateriaal

Hieronder kun je kiezen uit drie verschillende theorieboeken. Ga je je camper rijbewijs niet beroepsmatig gebruiken? Dan is voor jou alleen de linker 'M1C(1)' van belang. Heb je je rijbewijs wel beroepsmatig nodig? Dan kun je met alle drie aan de slag.

M1C(1)

Probeer de eerste 14 bladzijdes van ons M1C(1) online theorieboek.

M2C

Probeer de eerste 14 bladzijdes van ons M2C online theorieboek.

M3C

Probeer de eerste 14 bladzijdes van ons M3C online theorieboek.

Verder oefenen met een compleet camper theoriepakket?

Klik op de knop 'Klik hier' voor meer informatie over onze camper theoriepakketten.

Gratis oefenen met een interactief online camper theorieboek

Om in een camper te mogen rijden, moet je in veel gevallen een C of een C1 rijbewijs hebben. Om dit rijbewijs te halen, moet je bij het CBR theorie-examens afleggen. Het gaat hierbij om de volgende examens:

  • M1C(1)
  • M2C (Code 95 / beroepsmatig)
  • M3C (Code 95 / beroepsmatig)

'Code 95' heb je in de meeste gevallen alleen nodig als je beroepsmatig gaat rijden

Leren voor deze examens doe je met een online interactief theorieboek op Wegrijden.nl. We hebben een theorieportal waarin je de verschillende camper theorieboeken kunt oefenen. Hierboven kun je de online boeken alvast uitproberen. Lees de eerste bladzijdes en zie hoe fijn het werkt om op deze manier te oefenen!

Gratis camper theorie

Voor je camper theorie moet je je voorbereiden op verschillende camper examens

Als je je gaat voorbereiden op het camper theorie-examen, dan moet je je voorbereiden op meerdere examens. Welke dat zijn, hangt er vanaf of je wel of geen 'Code 95' nodig hebt. Code 95 heb je alleen nodig als je het rijbewijs beroepsmatig wilt gebruiken.

Zonder 'Code 95'

M1C(1)-examen

Verreweg de meeste mensen die op Wegrijden.nl gratis oefenen voor hun camper theorie-examen, hebben geen 'code 95' nodig. In dat geval hoef je je alleen te richten op het M1C(1) theorie-examen.

Het M1C(1) examen gaat over verkeer en techniek en om de examenvragen goed te beantwoorden, moet je je goed hebben ingelezen. Je moet bijvoorbeeld een heel aantal verkeersregels en verkeersborden kennen. Maar je moet ook kennis hebben van de gedragsregels op de openbare weg en van de relevante wet- en regelgeving. Daarnaast moet je vragen beantwoorden waarin jouw technische kennis getoetst wordt. Je moet bijvoorbeeld weten hoe een dieselmotor werkt, hoe je controlehandelingen in het voertuig uitvoert en hoe je onderhoud kunt uitvoeren.

Dit zijn nog maar een aantal voorbeelden, maar duidelijk is dat een goede voorbereiding voor veel mensen noodzakelijk is om heelhuids het examen door te komen.

Ook zit er een gedeelte administratie in dit examen. Je moet dus een aantal belangrijke administratieve regels kennen. Je krijgt bijvoorbeeld examenvragen over veiligheidsaspecten en milieuaspecten.

Met 'Code 95'

M2C en M3C examen

Als je 'Code 95' (beroepsmatig vervoer) nodig hebt voor je camper theorie, dan moet je je voorbereiden op de volgende theorie-examens:

  • M1C(1)
  • M2C
  • M3C

Bij het M1(1) gaat het over verkeersregels, kennis van de techniek, het vervoeren van lading en de wetgeving die bestaat omtrent het bijhouden van de administratie. Dit boek kun je beschouwen als de basiskennis die je nodig hebt bij het besturen van een camper. Omdat het in dit geval gaat om 'Code 95' (beroepsmatig vervoer), ga je met de andere twee boeken wat meer de verdieping in.

Bij M2C ligt de nadruk op het uitbreiden van je kennis over techniek. En bij M3C op het uitbreiden van je kennis van administratie en wetgeving.

Probeer hierboven eens onze online theorieboeken te bekijken en zie hoe makkelijk het is om op die manier te leren voor deze examens!

Camper e-learning

Leer met de multimedia-versie van onze Wegrijden.nl camper theorieboeken

Als je bezig bent met de voorbereiding op de camper theorie-examens, kan het goed zijn dat je al je auto rijbewijs hebt. Je hebt dan ook al de nodige theoriekennis opgebouwd en hoeft niet meer van voor af aan te beginnen. Maar als je eenmaal begint met leren voor je camper theorie, kom je er snel genoeg achter dat de kennis waarop je getoetst wordt heel anders is als bij het auto theorie-examen.

Leren met onze multimedia camper theorieboeken biedt uitkomst. Wij maken leren zo leuk en makkelijk  mogelijk. Op Wegrijden.nl hebben we namelijk camper zelfstudiepakketten waarmee je je thuis kunt voorbereiden op het examen. Je leert de theoriestof uit een digitaal theorieboek. Deze zit vol met afbeeldingen, video's, quizjes, animaties, etc. Daarnaast bestaat een camper zelfstudiepakket uit examentraining. Hiermee kun je volop aan de slag met camper examens. Als je deze manier van voorbereiden volgt, zit je binnen de kortste keren op een theorieniveau waarbij je eenvoudig kunt slagen voor de verschillende camper examens bij het CBR. Wij helpen je graag met leren!

Verder oefenen?

Als je klaar bent om verder aan de slag te gaan met je voorbereiding voor de camper theorie-examens, dan helpen we jou graag verder. We hebben camper examenpakketten waarmee je examens kunt maken. Ook hebben we camper leerpakketten. In die pakketten zitten niet alleen camper examens, maar ook digitale, interactieve camper theorieboeken waarmee je de theoriestof kunt leren. Als je deze dan geleerd hebt, kun je de examens maken om te controleren of je de stof goed onder de knie hebt.

Dus wil je verder met oefenen? Wij helpen je graag verder! Klik op een van de links hieronder:

Na gratis camper theorie meer oefenen
Scroll naar boven