Gratis camper theorie

Oefen gratis met onze online camper theorieboeken

RV1 Verkeersregels en Verkeersborden

Probeer de eerste 14 bladzijdes van ons RV1 Verkeersregels en Verkeersborden online theorieboek.

RV1 Techniek

Probeer de eerste 14 bladzijdes van ons RV1 Techniek online theorieboek.

R2C, V2C en V3C

Probeer de eerste 14 bladzijdes van ons R2C, V2C en V3C online theorieboek.

Verder oefenen met een compleet camper theoriepakket?

Klik op de knop 'Klik hier' voor meer informatie over onze camper theoriepakketten.

Gratis oefenen met een interactief online camper theorieboek

Om in een camper te mogen rijden, moet je in veel gevallen een C of een C1 rijbewijs hebben. Om dit rijbewijs te halen, moet je bij het CBR theorie-examens afleggen. Het gaat hierbij om de volgende examens:

Zonder 'Code 95'Met 'Code 95'
RV1 / RV1 lightRV1 / RV1 light
R2CV2C
V3C

'Code 95' heb je in de meeste gevallen alleen nodig als je beroepsmatig gaat rijden

Leren voor deze examens doe je met een online interactief theorieboek op Wegrijden.nl. We hebben een theorieboek waarmee je RV1 Verkeer kunt leren, RV1 Techniek kunt leren en waarmee je zowel voor R2C als voor V2C en voor V3C kunt leren. Je kunt de eerste 14 bladzijdes lezen door hierboven op 'Online theorieboek openen' te klikken. Ontdek hoe makkelijk het is om te leren op Wegrijden.nl!

Gratis camper theorie

Voor je camper theorie moet je je voorbereiden op verschillende camper examens

Als je je gaat voorbereiden op het camper theorie-examen, dan moet je je voorbereiden op meerdere examens. Welke dat zijn, hangt er vanaf of je wel of geen 'Code 95' nodig hebt. Code 95 heb je alleen nodig als je het rijbewijs beroepsmatig wilt gebruiken.

Zonder 'Code 95'

RV1 (of RV1 light) en R2C examen

Verreweg de meeste mensen die op Wegrijden.nl gratis oefenen voor hun camper theorie-examen, hebben geen 'code 95' nodig. In dat geval hoef je je alleen te richten op het RV1 (of RV1 light) en op het R2C-examen.

Het RV1 examen gaat over verkeer en techniek en om de examenvragen goed te beantwoorden, moet je je goed hebben ingelezen. Je moet bijvoorbeeld een heel aantal verkeersregels en verkeersborden kennen. Maar je moet ook kennis hebben van de gedragsregels op de openbare weg en van de relevante wet- en regelgeving. Daarnaast moet je vragen beantwoorden waarin jouw technische kennis getoetst wordt. Je moet bijvoorbeeld weten hoe een dieselmotor werkt, hoe je controlehandelingen in het voertuig uitvoert en hoe je onderhoud kunt uitvoeren.

Dit zijn nog maar een aantal voorbeelden, maar duidelijk is dat een goede voorbereiding voor veel mensen noodzakelijk is om heelhuids het examen door te komen.

Het R2C examen heeft volgens het CBR het onderwerp 'administratie' en dat komt omdat je voor dit examen allerlei administratieve regels moet kennen. Je krijgt bijvoorbeeld examenvragen over veiligheidsaspecten en milieuaspecten.

Met 'Code 95'

RV1 (of RV1 light), V2C en V3C examen

Als je 'Code 95' nodig hebt voor je camper theorie, dan moet je je voorbereiden op de volgende theorie-examens: RV1 of RV1 light, V2C en V3C examens. In de tabel hieronder laten we duidelijk zien welke examens je moet maken voor welk rijbewijs.

Bij het RV1 / RV1 light examen gaat het vooral om verkeer en om techniek. Bij verkeer gaat het bijvoorbeeld om verkeersregels of gedragsregels in het verkeer. Bij techniek gaat het om technische zaken die je moet weten om in een camper te mogen rijden.

Bij het V2C en V3C-examen gaat het vooral om administratie. Deze administratie-examens zijn gericht op beroepsmatig vervoer, omdat deze examens onderdeel zijn van je Code 95 voorbereiding. Je krijgt dus ook examenvragen die te maken hebben met het beroepsmatig gebruiken van je camper.

Probeer hierboven eens onze online theorieboeken te bekijken en zie hoe makkelijk het is om op die manier te leren voor deze examens!

Verschillende camper rijbewijzen

Om in een camper te mogen rijden, heb je in bijna alle gevallen een C of een C1 rijbewijs nodig. Eventueel in combinatie met Code 95. In onderstaande tabel kun je aflezen welke examens je moet afleggen bij welk type rijbewijs.

Rijbewijs C1Rijbewijs C1 met Code 95Rijbewijs CRijbewijs C met Code 95
RV1 lightRV1 lightRV1RV1
R2CV2CR2CV2C
V3CV3C
Camper e-learning

Leer met de multimedia-versie van onze Wegrijden.nl camper theorieboeken

Als je bezig bent met de voorbereiding op de camper theorie-examens, kan het goed zijn dat je al je auto rijbewijs hebt. Je hebt dan ook al de nodige theoriekennis opgebouwd en hoeft niet meer van voor af aan te beginnen. Maar als je eenmaal begint met leren voor je camper theorie, kom je er snel genoeg achter dat de kennis waarop je getoetst wordt heel anders is als bij het auto theorie-examen.

Leren met onze multimedia camper theorieboeken biedt uitkomst. Wij maken leren zo leuk en makkelijk  mogelijk. Op Wegrijden.nl hebben we namelijk camper zelfstudiepakketten waarmee je je thuis kunt voorbereiden op het examen. Je leert de theoriestof uit een digitaal theorieboek. Deze zit vol met afbeeldingen, video's, quizjes, animaties, etc. Daarnaast bestaat een camper zelfstudiepakket uit examentraining. Hiermee kun je volop aan de slag met camper examens. Als je deze manier van voorbereiden volgt, zit je binnen de kortste keren op een theorieniveau waarbij je eenvoudig kunt slagen voor de verschillende camper examens bij het CBR. Wij helpen je graag met leren!

Verder oefenen?

Als je klaar bent om verder aan de slag te gaan met je voorbereiding voor de camper theorie-examens, dan helpen we jou graag verder. We hebben camper examenpakketten waarmee je examens kunt maken. Ook hebben we camper leerpakketten. In die pakketten zitten niet alleen camper examens, maar ook digitale, interactieve camper theorieboeken waarmee je de theoriestof kunt leren. Als je deze dan geleerd hebt, kun je de examens maken om te controleren of je de stof goed onder de knie hebt.

Dus wil je verder met oefenen? Wij helpen je graag verder! Klik op een van de links hieronder:

Na gratis camper theorie meer oefenen
Scroll naar top