CBR VM2-D theorie examen

Het CBR VM2-D theorie-examen

Als je als professioneel buschauffeur aan de slag wilt, is het CBR VM2-D theorie-examen een cruciale stap. Dit examen test je kennis en vaardigheden die essentieel zijn voor deze rol. Om je optimaal voor te bereiden, hebben we alle relevante informatie over het CBR VM2-D theorie-examen voor je op een rijtje gezet.

Doel van het VM2-D examen

Het hoofddoel van dit examen is om te controleren of kandidaten over de juiste theoretische kennis beschikken om het rijbewijs D1 of D met code 95 te halen.

Wat wordt er getoetst?

  • Voertuigkennis en voertuigtechniek: Inzicht in de werking van diverse busonderdelen en hoe je ze optimaal kunt gebruiken
  • Taak van de chauffeur: Wat wordt er van je verwacht bij onderhoud en storingen?
  • Systemen: Begrip van zowel elektronische als mechanische systemen in de bus
  • Interactie met passagiers: Hoe ga je om met je passagiers en zorg je voor een veilige en prettige reis?
  • Lading: Veilig vervoer van bagage en andere items in de bus

Examenopbouw

  • Duur: Het theorie-examen duurt momenteel 90 minuten. Vanaf 1 juli 2025 wordt dit 80 minuten.
  • Aantal vragen: Het examen bestaat uit 65 vragen.
  • Slagingsnorm: Je moet ten minste 52 van de 65 vragen correct beantwoorden om te slagen.

Vereisten voor deelname

Om deel te nemen aan het examen zijn er enkele belangrijke vereisten. Allereerst moet je minimaal 17 jaar oud zijn. Daarnaast is het noodzakelijk dat je module 1 (RVM1-D(1)) al hebt behaald voordat je je kunt inschrijven voor dit examen.

Nodig tijdens het examen

Bij het examencentrum dien je een geldig identiteitsbewijs bij je te hebben. Ook is het van belang dat je de bevestiging van je examenreservering meeneemt, zodat je zonder problemen kunt deelnemen aan het examen.

Voorbereiden voor dit examen?

Wil je je voorbereiden op het CBR VM2-D theorie-examen? Maak dan eerst een gratis examen of oefen met onze gratis e-learning.

Gratis bus theorie oefenen

Resultaten

Direct na het examen krijg je de uitslag te zien. Als je e-mailadres bij het CBR bekend is, ontvang je de uitslag ook via e-mail. Een positieve uitslag blijft twee jaar geldig.

Kosten VM2-D theorie-examen

Het standaard examen kost € 39,80. Toeslagen voor extra tijd bedragen € 12,35 en voor een individueel begeleid examen dat langer duurt dan 60 minuten betaal je € 58,00 extra.

Voorbereiding op het examen

Goed voorbereiden is essentieel. Op onze website kun je gratis oefenen met een VM2-D proefexamen en je voorbereiden met onze online theoriecursus en examentraining:

Het CBR VM2-D theorie-examen is niet zomaar een examen. Het bepaalt of je de juiste kennis hebt om als professioneel buschauffeur aan de slag te gaan. Bereid je goed voor, zodat je met vertrouwen dit examen kunt afleggen. Veel succes!

BEGIN VANDAAG NOG

Starten met theorie oefenen is heel simpel

Kies jouw categorie hieronder:

7,8

Wegrijden.nl wordt door klanten beoordeeld met
een 7,8 uit 2.280 beoordelingen!

Sluit scherm

DIRECT DOOR MET OEFENEN

Goed bezig!

Heel goed dat je aan het oefenen bent met onze gratis e-learning. Hopelijk ben je tevreden met de manier waarop je bij ons kunt oefenen voor je theorie.

Ben je er klaar voor om echt aan de slag te gaan met je theorie? Koop dan een theoriepakket op deze pagina en start direct!

Door met oefenen

Sluit scherm

DIRECT DOOR MET OEFENEN

Gratis theorie-examen gemaakt

Gefeliciteerd met het afronden van je gratis theorie-examen!

Of je nu geslaagd bent of niet, elke keer dat je oefent, leer je meer. Op deze pagina vind je examenpakketten waarmee je je nog beter kunt voorbereiden op je theorie-examen. Start direct en verhoog je kans om te slagen!

Door met oefenen