Faalangst praktijkexamen CBR

Heb jij last van faalangst?

Voel je spanning bij de gedachte aan het praktijkexamen bij het CBR? Heb je het examen al een paar keer zonder succes afgelegd en vermoed je dat angst een rol speelde? Dan is het mogelijk dat faalangst je hindert. Faalangst is de angst om niet aan verwachtingen te kunnen voldoen. In dit artikel ontdek je hoe je faalangst herkent en hoe je ermee omgaat om succesvol je praktijkexamen te halen.

Het CBR begrijpt faalangst

Het CBR erkent dat veel kandidaten faalangst ervaren. Daarom introduceerden ze het ‘faalangstexamen’. Dit begon als een pilot, maar vanwege de positieve resultaten is het een vast onderdeel geworden.

Belangrijk om te weten is dat je tijdens het afrijden beoordeeld wordt op je rijkwaliteiten, niet op je angst. Als angst echter overheerst, kan dit je prestaties beïnvloeden. Het faalangstexamen helpt een deel van deze angst weg te nemen, zodat je optimaal kunt presteren.

Bekijk de video van het CBR over het faalangstexamen

YouTube video

Wil jij ook het faalangstexamen doen? Dit zijn de voorwaarden

Vraag je rijschool naar de mogelijkheden voor het faalangstexamen. Als je aangeeft erg zenuwachtig te zijn en jouw rijschool deelt die zorgen, dan kunnen zij dit examen voor je aanvragen bij het CBR. Echter, voordat je het faalangstexamen kunt doen, moet je wel je theorie op zak hebben. Op deze site vind je genoeg middelen om je daarbij te helpen.

Lees meer over de eisen voor het faalangstexamen op de CBR website.

Online oefenen?

Thuis oefenen met een online theoriecursus? Je krijgt direct een toegangscode. Kies jouw categorie:

Wat maakt het faalangstexamen anders?

Hoewel het praktijkexamen in essentie hetzelfde blijft, krijg je bij het faalangstexamen meer tijd: in totaal 80 minuten. Daarvan is 35 minuten voor de examenrit zelf. De extra tijd kun je gebruiken voor een ‘time-out’, mocht je die nodig hebben. Zonder tijdsdruk rijd je vaak ontspannener en dus beter.

Goede voorbereiding: ken de theorie

Een solide kennis van de verkeersregels brengt rust. Het is essentieel om te weten wat verkeersborden betekenen en welke regels gelden. Uiteraard is het ook een vereiste om je theorie-examen te halen.

Op deze site vind je diverse hulpmiddelen voor je theorie. Check bijvoorbeeld onze theorie-leermiddelen of begin direct met theorie-examen oefenen.

BEGIN VANDAAG NOG

Starten met theorie oefenen is heel simpel

Kies jouw categorie hieronder:

7,8

Wegrijden.nl wordt door klanten beoordeeld met
een 7,8 uit 2.280 beoordelingen!

Sluit scherm

DIRECT DOOR MET OEFENEN

Goed bezig!

Heel goed dat je aan het oefenen bent met onze gratis e-learning. Hopelijk ben je tevreden met de manier waarop je bij ons kunt oefenen voor je theorie.

Ben je er klaar voor om echt aan de slag te gaan met je theorie? Koop dan een theoriepakket op deze pagina en start direct!

Door met oefenen

Sluit scherm

DIRECT DOOR MET OEFENEN

Gratis theorie-examen gemaakt

Gefeliciteerd met het afronden van je gratis theorie-examen!

Of je nu geslaagd bent of niet, elke keer dat je oefent, leer je meer. Op deze pagina vind je examenpakketten waarmee je je nog beter kunt voorbereiden op je theorie-examen. Start direct en verhoog je kans om te slagen!

Door met oefenen