CBR auto theorie examen

Het auto theorie-examen

Als je je rijbewijs wilt halen, moet je eerst het auto theorie-examen succesvol afronden. Dit examen test of je de verkeersregels kent en of je veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Hieronder leggen we uit wat je kunt verwachten.

Onderdelen van het CBR auto theorie-examen

Het theorie-examen voor de auto bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  1. Gevaarherkenning: Hier wordt je vermogen getest om potentieel gevaar in het verkeer te herkennen. Bijvoorbeeld: wat moet je doen als er plotseling een bal de straat op rolt?
  2. Kennis: Ken je de verkeersregels en -borden? Dit onderdeel gaat over de basisregels van het verkeer.
  3. Inzicht: Het is niet alleen belangrijk om de regels te kennen, maar ook om ze correct toe te passen. Hier wordt getest of je de regels op de juiste manier toepast in verschillende situaties op de weg.

Hoeveel fouten mag je maken?

Ieder onderdeel heeft een minimumaantal vragen dat je goed moet beantwoorden om te slagen. Hieronder een overzicht:

  • Gevaarherkenning: Van de 25 vragen moet je er minstens 13 goed hebben.
  • Kennis: Je krijgt 12 vragen voorgelegd en daarvan moet je er tenminste 10 correct beantwoorden.
  • Inzicht: Dit onderdeel bevat 28 vragen. Zorg ervoor dat je er minimaal 25 juist beantwoordt.

Wat moet je meenemen naar het examen?

Zorg ervoor dat je een geldig identiteitsbewijs bij je hebt. De gegevens hierop moeten overeenkomen met die in de Basisregistratie Personen (BRP) van je gemeente. Je reserveringsnummer, dat je hebt ontvangen via een brief of e-mail, is ook vereist. In de examenzaal mag je alleen je identiteitsbewijs bij je hebben.

Voorbereiden voor dit examen?

Wil je je voorbereiden op het CBR auto theorie-examen? Bekijk dan eerst onze pagina over gratis auto theorie oefenen. Op die pagina kun je een gratis auto theorie-examen maken die gelijk is aan het officiële CBR auto theorie-examen! Klik op de knop hieronder.

Gratis auto theorie oefenen

Wil je aan de slag met een auto theoriepakket (online theoriecursus en examens), neem dan eens een kijkje op onze pagina met auto theoriepakketten. Klik op de knop hieronder.

Auto theorie oefenen

Hoe lang is je theoriecertificaat geldig?

Zodra je slaagt voor het theorie-examen, blijft je certificaat 1,5 jaar geldig.

Wat te doen bij slagen/zakken

Na afloop van het examen ontvang je direct je resultaten. Binnen ongeveer 15 minuten krijg je ook een e-mail met een gedetailleerd uitslagformulier. Als je geslaagd bent, kun je beginnen met de voorbereidingen voor je praktijkexamen. Mocht je zakken, dan krijg je in de e-mail advies over welke onderwerpen je extra aandacht moet besteden voor je volgende theorie-examen.

Voorbereiding op het CBR auto theorie-examen

Een goede voorbereiding is cruciaal voor succes, vooral als het gaat om het CBR auto theorie-examen. Hier zijn enkele tips en middelen om je te helpen je optimaal voor te bereiden:

Online oefenen
Wil je oefenen voor het auto theorie-examen? Bij Wegrijden.nl kun je uitgebreid oefenen. We hebben verschillende auto examenpakketten waarmee je tientallen auto theorie-examens kunt oefenen. Of we hebben complete auto theoriepakketten waarmee je zowel de theorie kunt leren met een online auto theoriecursus als online auto theorie-examens kunt oefenen.

Gratis proefexamens
Wil je weten hoe het CBR auto theorie-examen eruitziet zonder direct te betalen? Probeer dan een gratis auto proefexamen op Wegrijden.nl. Dit examen geeft je een heel realistisch beeld van wat je op het uiteindelijke examen kunt verwachten.

Actueel studiemateriaal
Verkeersregels kunnen veranderen. Zorg daarom altijd dat je de nieuwste editie van het theorieboek gebruikt. Combineer dit met regelmatige oefeningen en examens om je kennis vers te houden.

Planmatig leren
Begin op tijd met je voorbereiding en maak een duidelijke planning. Door elke dag een beetje te studeren en te oefenen, zul je je zelfverzekerder voelen op de dag van het CBR auto theorie-examen.

Bij Wegrijden.nl steunen we je in elke stap van je voorbereiding. Veel succes!

BEGIN VANDAAG NOG

Starten met theorie oefenen is heel simpel

Kies jouw categorie hieronder:

7,8

Wegrijden.nl wordt door klanten beoordeeld met
een 7,8 uit 2.290 beoordelingen!

Sluit scherm

DIRECT DOOR MET OEFENEN

Goed bezig!

Heel goed dat je aan het oefenen bent met onze gratis e-learning. Hopelijk ben je tevreden met de manier waarop je bij ons kunt oefenen voor je theorie.

Ben je er klaar voor om echt aan de slag te gaan met je theorie? Koop dan een theoriepakket op deze pagina en start direct!

Door met oefenen

Sluit scherm

DIRECT DOOR MET OEFENEN

Gratis theorie-examen gemaakt

Gefeliciteerd met het afronden van je gratis theorie-examen!

Of je nu geslaagd bent of niet, elke keer dat je oefent, leer je meer. Op deze pagina vind je examenpakketten waarmee je je nog beter kunt voorbereiden op je theorie-examen. Start direct en verhoog je kans om te slagen!

Door met oefenen