CBR VM2-C theorie examen

Het CBR VM2-C theorie-examen

Wil je aan de slag als vrachtwagenchauffeur en je rijbewijs C1 of C met code 95 halen? Dan is het VM2-C theorie-examen een belangrijke stap in dat proces. Dit examen zorgt ervoor dat je alle benodigde kennis en vaardigheden op zak hebt om veilig en professioneel de weg op te gaan.

Voor wie is dit examen?

Dit examen is voor iedereen die het rijbewijs C1 of C met code 95 wil halen. Dus, of je nu professioneel met een vrachtwagen wilt rijden of met een camper op pad wilt, dit examen bereidt je voor op de uitdagingen van de weg.

Wat komt er aan bod in het VM2-C theorie-examen?

Het VM2-C theorie-examen gaat diep in op verschillende belangrijke onderwerpen om ervoor te zorgen dat je straks met vertrouwen achter het stuur zit:

  • Voertuigkennis en optimaal gebruik voertuig: Hier leer je hoe een vrachtwagen werkt en hoe je het best kunt rijden.
  • Basiskennis voertuigtechniek: Een kijkje onder de motorkap: hoe werken vrachtwagens en wat is belangrijk om te weten over de techniek?
  • Taak van de chauffeur bij onderhoud en storingen: Wat moet je doen als er iets misgaat of als je voertuig onderhoud nodig heeft?
  • Elektronische en mechanische systemen: Hoe werken de systemen in een vrachtwagen en waarom zijn ze belangrijk?
  • Lading zekeren: Hoe zorg je dat alles wat je vervoert veilig en stevig vastzit?

Belangrijke exameninformatie

Het VM2-C examen bestaat uit 65 vragen, en je hebt daarvoor 90 minuten de tijd. Om te slagen moet je minimaal 52 vragen goed hebben. Het resultaat van je examen blijft 2 jaar geldig.

Wat neem je mee naar het examen?

Op de dag van het examen moet je het volgende meenemen:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • De bevestiging van je reservering

Het CBR zorgt tijdens het examen voor:

  • Een digitale rekenmachine
  • Kladpapier en een pen

Kosten

Het VM2-C theorie-examen kost € 39,80. Het is een investering in je toekomst en zorgt ervoor dat je veilig en met vertrouwen de weg op kunt.

Voorbereiden voor dit examen?

Wil je je voorbereiden op het CBR VM2-C theorie-examen? Maak dan eerst een gratis examen, dan weet je wat je kunt verwachten! Kies hieronder de categorie ‘camper’ of ‘vrachtwagen’.

Gratis camper theorie oefenenGratis vrachtwagen theorie oefenen

Extra informatie over voertuigcategorieën op Wegrijden.nl

Op Wegrijden.nl zijn examens duidelijk gekoppeld aan specifieke voertuigcategorieën. Het VM2-C theorie-examen valt zowel onder de categorie ‘camper’ als ‘vrachtwagen’. Moet je dit examen dus halen om in een camper te mogen rijden? Dan kan het zijn dat je soms de naam ‘vrachtwagen’ tegenkomt. Dat geeft niet. Dit examen moet je halen voor je rijbewijs C (met code 95) en dat is officieel het ‘vrachtauto rijbewijs’.

Voorbereiden op het VM2-C theorie-examen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wil je je optimaal voorbereiden op het VM2-C theorie-examen? Dat kan! Hier zijn enkele handige middelen die je kunt gebruiken:

Gratis oefenen:
Start met het maken van een gratis VM2-C oefenexamen. Kies jouw categorie en ga direct aan de slag:

Uitgebreide theoriepakketten:
Wil je nog grondiger aan de slag? Overweeg dan een compleet theoriepakket met zowel een online theoriecursus als examentraining specifiek voor het VM2-C examen:

Met deze middelen ben je goed voorbereid en vergroot je jouw kans op slagen!

BEGIN VANDAAG NOG

Starten met theorie oefenen is heel simpel

Kies jouw categorie hieronder:

7,8

Wegrijden.nl wordt door klanten beoordeeld met
een 7,8 uit 2.280 beoordelingen!

Sluit scherm

DIRECT DOOR MET OEFENEN

Goed bezig!

Heel goed dat je aan het oefenen bent met onze gratis e-learning. Hopelijk ben je tevreden met de manier waarop je bij ons kunt oefenen voor je theorie.

Ben je er klaar voor om echt aan de slag te gaan met je theorie? Koop dan een theoriepakket op deze pagina en start direct!

Door met oefenen

Sluit scherm

DIRECT DOOR MET OEFENEN

Gratis theorie-examen gemaakt

Gefeliciteerd met het afronden van je gratis theorie-examen!

Of je nu geslaagd bent of niet, elke keer dat je oefent, leer je meer. Op deze pagina vind je examenpakketten waarmee je je nog beter kunt voorbereiden op je theorie-examen. Start direct en verhoog je kans om te slagen!

Door met oefenen