Menu

Cart

CBR Theorie examen

Met het CBR theorie examen kun je een theoriecertificaat halen (het document wat je nodig hebt om praktijkexamen te mogen doen voor het auto, bromfiets of motorrijbewijs). Dit kun je bij een van de CBR locaties doen die het CBR examen afnemen.

De CBR theorie examens verschillen per categorie. Hieronder een korte uitleg van de verschillende examens.

CBR examen auto

Het CBR theorie examen bestaat voor de categorie B (auto) uit 65 vragen, waarvan de eerste 25 gaan over gevaarherkenning. Binnen deze eerste vragen mag je 12 fouten maken. Hierna volgen er vragen over verkeersinzicht en regelgeving. Van deze 40 vragen mag je er maximaal 5 fout hebben. Als je een gratis CBR examen voor de auto wil maken, kun je dit vinden op: gratis auto examen.

CBR theorie motor & scooter / bromfiets

De scooter (bromfiets) examens (categorie AM) zijn qua opbouw hetzelfde als het CBR examen voor de motor. Je krijgt 50 vragen waarvan je er 6 fout mag hebben. Natuurlijk verschillen de vragen van beide examens, maar de regels voor het slagen of niet slagen zijn hetzelfde. Klik op gratis motor examen om een CBR oefen examen voor de motor te maken en gratis bromfiets examen als je een scooter / bromfiets examen wil maken. 

CBR theorie aanvragen

Als je een CBR theorie examen wilt aanvragen, kun je dit doen op de reserveringswebsite van het CBR. Je kunt direct online afrekenen en je reservering definitief maken (een theorie-examen kost €25,55) Indien je meer informatie wilt over de aanvraagprocedure dan kun je ook onze uitleg over het reserveren of aanvragen van een CBR examen lezen op de CBR theorie examen aanvragen pagina. 

Een gratis theorie-examen oefenen?gratis theorie oefenen

Wil jij een compleet gratis theorie-examen oefenen?
Klik op jouw categorie (auto, motor of bromfiets) hieronder en test je theoriekennis!