Menu

Cart

CBR Theorie examen aanvragen

Om theorie examen te doen voor de auto, motor of bromfiets kun je op de website van het CBR je theorie examen aanvragen. Het CBR heeft een handig reserveringssysteem waarmee je stap voor stap jouw cbr theorie examen kunt reserveren. Ga hiervoor naar de theorie-reservering pagina van het CBR.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je optimaal bent voorbereid op het theorie examen. Je wilt het examen immers in een keer halen, toch? Oefen en leer voor jouw CBR theorie examen via onze website. Kies auto, motor of bromfiets en begin vandaag nog met oefenen!

Stappenplan theorie-examen reserveren

Stappenplan om het theorie-examen te reserveren bij het CBR voor het auto, motor en bromfiets theorie-examen

In deze handleiding vind je alle uitleg die je nodig hebt om het theorie-examen aan te vragen bij het CBR. Dit kun je helemaal zelf doen, maar je kunt uiteraard ook aan je rijschool vragen of zij het examen voor je willen reserveren. Om theorie examen te doen voor de auto, motor of bromfiets kun je op de website van het CBR je theorie examen aanvragen. Het CBR heeft een handig reserveringssysteem waarmee je stap voor stap jouw cbr theorie examen kunt reserveren. Ga hiervoor naar de theorie-reservering (http://theoriereservering.cbr.nl) pagina van het CBR.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je optimaal bent voorbereid op het theorie examen. Je wilt het examen immers in een keer halen, toch? Oefen en leer voor jouw CBR theorie-examen via Wegrijden.nl!

Het CBR theorie examen reserveren:

Je kunt met dit handige systeem op de website van het CBR terecht voor alles omtrent het reserveren van je CBR theorie examen:

- Kiezen welk theorie examen je wilt aanvragen (auto, motor of bromfiets)
- Een examenlocatie kiezen
- De gewenste examendatum en tijd uitkiezen
- Het theorie examen betalen (de kosten voor het theorie examen zijn 28,55 euro)

Na het aanvragen en betalen van je CBR theorie ontvang je een bevestiging van je reservering.

Let op: Reserveer het theorie examen uitsluitend via het CBR (of via een betrouwbare rijschool). Het theorie-examen kost €28,55 (auto, motor en bromfiets). Er zijn diverse websites actief die veel meer vragen voor een theorie examen! Trap hier dus niet in.

Zorg ervoor dat je:
- Een pinpas bij de hand hebt met eventueel een decoder /e-dentifier van je bank (om af te rekenen bij het CBR met iDeal).
- Jouw DigiD inloggegevens bij de hand hebt: website van het DigiD (http://www.digid.nl).

Je CBR theorie aanvragen: Stap voor stap

Stap 1: Surf naar de CBR theorie reserverings website
De eerste stap is om naar de theorie reservering website (http://theoriereservering.cbr.nl) van het CBR te surfen. Het maakt niet uit of je het cbr theorie wilt aanvragen voor de auto, motor of bromfiets. Het gaat in alle gevallen om dezelfde website. Als je op de CBR reserveren website bent aangekomen dan zie je de volgende pagina:Je klikt op 'Reserveer nu uw examen!' en logt in met je DigiD code. Dit is een code die je kunt gebruiken om op diverse overheidswebsites in te loggen. Heb je nog geen DigiD code? Deze kun je aanvragen op de website van het DigiD (http://www.digid.nl).

Stap 2: Akkoord gaan met de CBR voorwaarden
Als je een theorie examen wilt aanvragen moet je eerst akkoord gaan met de voorwaarden voor theorie-examens. Je krijgt de volgende pagina te zien:Scroll helemaal naar beneden en klik op 'Akkoord'.Stap 3: Type examen aangeven.
Op de volgende pagina kies je het type examen. Allereerst kies je of je een CBR examen wilt doen in de categorie: Auto (B), Bromfiets (AM) of Motor (A).


Vervolgens selecteer je uit het volgende menu het type examen.
Je kunt kiezen uit:
- Klassikaal/Nederlands
- Klassikaal/Engels


Klik hierna op 'OK'.

Wil je een individueel examen doen of een examen in een andere taal met een tolk? Dan kun je het CBR theorie examen alleen reserveren via je rijschool.

Stap 4: Kies een examenlocatie
Je krijgt een kaart van Nederland te zien met alle CBR locaties waar je een theorie examen kan doen. Ook zie je een overzicht van de data waar je het snelst terecht kan voor een theorie examen.Klik op de gewenste examenlocatie

Stap 5: Examendatum kiezen
Op het volgende scherm kun je een examendatum- en tijd kiezen en je cbr theorie aanvragen. Ook zie je hier welke examenlokatie je in het vorige scherm geselecteerd hebt. Kies een datum + tijd uit en klik op 'OK'.


Stap 6: Gegevens bevestigen
Nu je een CBR theorie examen hebt geselecteerd kun je het examen definitief reserveren. Je moet echter wel eerst je gegevens controleren en bevestigen. In dit scherm staat je Naam, Burgerservicenummer, Examen categorie, Examencentrum, Examendatum, Examentijd, Telefoonnummer, E-mailadres. Kloppen alle gegevens? Druk dan op 'OK'.Stap 7: Kies een bank
Het reserveren van het cbr theorie examen is bijna voltooid! Kies je bank uit de lijst en klik op OK. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van jouw bank. De betaling wordt door middel van iDeal gedaan. Veilig en vertrouwd.Stap 8: Betaling via je eigen bank
Op de website van je eigen bank doe je de betaling aan het CBR op de manier zoals je van jouw eigen bank gewend bent. Als de betaling succesvol is, wordt je teruggestuurd naar de website van het CBR en krijg je een bevestiging van jouw reservering. Je examen is nu definitief gereserveerd!Stap 9: Vergeet niet te oefenen!
Nu je jouw theorie examen hebt gereserveerd is het tijd om flink te leren en te oefenen. Immers, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het theorie examen niet haalt. Als je wilt slagen voor het theorie-examen kun je op Wegrijden.nl oefenmateriaal vinden: online leren & oefenen, losse theorie-examens en theorieboeken & CD’s. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bij het CBR aankomt, het theorie-examen is namelijk erg lastig!

10. Vragen aan het CBR?
Als je nog steeds vragen hebt over het CBR examen aanvragen of het reserveren van het theorie examen, dan kun je altijd contact met het CBR opnemen. Zij zullen je vriendelijk te woord staan. Of je nu problemen hebt met het CBR auto theorie examen aanvragen of het aanvragen van het CBR motor / bromfiets theorie examen.

Succes met de voorbereiding!

Groeten,

Team Wegrijden.nl

Een gratis theorie-examen oefenen?gratis theorie oefenen

Wil jij een compleet gratis theorie-examen oefenen?
Klik op jouw categorie (auto, motor of bromfiets) hieronder en test je theoriekennis!