Menu

Cart

Het nieuwe CBR theorie systeem is van start

Iedereen maakt een ander examen, en spieken of elkaar 'helpen' wordt een stuk lastiger. Ook het examen zelf is trouwens flink veranderd. Goed ook om te weten dat alle theorie-examens die je op Wegrijden.nl kunt oefenen ook zijn aangepast aan de nieuwe methode. Wist je trouwens dat het oude systeem al operationeel is sinds 1984?! Inderdaad, het is tijd voor het CBR om met de tijd mee te gaan, en dat doen ze!

Nieuwe examenzalen

Het nieuwe CBR theorie-examen heeft natuurlijk ook nieuwe oefenruimtes nodig. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij een van de aanmeld modules op het examen centrum. In Eindhoven zijn er 24 plekken in een soort van U vorm. Iedere kandidaat krijgt een touch screen om het examen op te maken. Ook is er camera toezicht, een medewerker van het CBR kan videobeelden bekijken van wat een leerling aan het doen is. Dit om fraude met het examen tegen te gaan, wat natuurlijk zeer recent vaak in het nieuws is geweest. Iedere tafel heeft een bepaald nummer.

Hoe werkt het nieuwe examen?

Met het nieuwe examen is er geen tijd meer per vraag. Je hebt een tijdsduur voor het gehele examen. De tijd die je hebt om het examen te maken is 30 minuten. Je kunt dus de tijd nemen voor een lastige vraag en een makkelijke vraag snel beantwoorden en verder klikken. Heb je dus meer moeite met de gevaarherkenning maar vind je verkeersborden een eitje? Dan werkt dit nieuwe systeem net wat fijner. Ook kun je een vraag die je echt niet weet even overslaan en later maken. Ook is het niet meer zo dat je, na het beantwoorden van een vraag moet wachten tot de tijd op is maar kun je direct snel verder naar de volgende vraag. Bekijk onderstaande video van het CBR hoe dit nieuwe examen precies werkt:



Nieuw en oud examen tegelijk?

Het CBR verbouwt stapsgewijs alle examencentra. Het kan natuurlijk niet in een keer worden veranderd door het hele land. De vragen op de verschillende examenlocaties (oude en nieuwe) blijven dus voorlopig dezelfde. Het zou natuurlijk niet eerlijk zijn als het van de locatie afhangt wat voor vragen je voor de kiezen krijgt! Het oude

Is het CBR ook tevreden?

Volgens een artikel op Verkeerspro.nl geschreven door Roosmarijn Dierick Klik hier voor het gehele artikel is Harold Bekhuis, de CBR manager erg tevreden over het nieuwe systeem en de nieuwe examenlocatie.

Tip: vraag je rijschool naar informatie!
Mocht het nieuwe examen je nog niet helemaal duidelijk zijn, dan kun je altijd je rijschool om meer informatie vragen. Je rijschoolhouder is vast en zeker up-to-date over de nieuwste ontwikkelingen omtrend het nieuwe CBR examen. Of je kunt natuurlijk eens rustig verder kijken op onze website en een examen volgens de nieuwste methode maken.