Menu

Cart

Het theorie-examen verandert in 2015

Het theorie-examen van het CBR is de laatste tijd niet erg positief in het nieuws gekomen. Veel fraudebeschuldigingen aan louche theoriebedrijfjes hebben ervoor gezorgd dat het vertrouwen in het theorie-examen in de huidige vorm afnam. Iets wat niet de bedoeling is, aangezien het theorie-examen ervoor zorgt dat een weggebruiker de regels in het verkeer leert kennen. Via fraude toch het theorie-examen doorkomen zou betekenen dat er levensgevaarlijke weggebruikers op de weg komen. 

Maar het CBR heeft niet stil gezeten en nu begint duidelijk te worden wat de veranderingen zijn die voor meer veiligheid gan zorgen. 

Per 20 in één ruimte.

Op dit moment (mei 2014) zitten er 50 mensen in een theoriezaal hun theorie-examen te maken en beantwoorden zij allemaal dezelfde vragen. Dat verandert. In 2015 wordt het aantal mensen in een zaal vermindert van 50 naar 20 en beantwoorden zij op een eigen computerscherm individuele vragen, niet iedereen krijgt dus dezelfde vragen.

Alle examencategorieën bij elkaar

Omdat iedereen zijn of haar eigen vragen beantwoord, is het niet meer noodzakelijk dat er voor elke examencategorie een eigen zaal wordt afgehuurd. Iets wat ook onefficiënt is aangezien er een stuk minder mottorrijders in de winter zijn die hun theorie-examen willen oefenen maar waar toch een hele zaal voor moet worden afgehuurd. Doordat iedereen eigen vragen op het computerscherm krijgt, kunnen alle examencategorieën tegelijkertijd in dezelfde zaal examen doen. 

Minder fraude

Doordat alle examencategorieën bij elkaar zitten en doordat iedereen andere vragen krijgt, is de kans op fraude een stuk minder geworden. Op dit moment kunnen mensen nog afkijken bij elkaar, iets wat straks onmogelijk wordt. 

Flinke investeringen

Alle veranderingen aan het theorie-examen hebben veel geld gekost. Maar de investering wordt volgens het CBR niet doorgevoerd in de prijs. Het CBR gaat namelijk efficiënter om met de middelen die zij hebben, bijvoorbeeld door het sluiten van een aantal CBR locaties. Op dit moment zijn er 30 locaties, er worden er 10 gesloten waardoor er nog 20 locaties overblijven om het theorie-examen te maken. 

Dezelfde theoriestof

De theoriestof verandert niet! Alle verkeersleermiddelen die op onze website worden aangeboden zijn te gebruiken om voor het huidige examen als voor het examen in 2015 te oefenen.